Drifting, bilsporten från Japan

Drifting, bilsporten från Japan

Grunden till tävlingsformen började för cirka tjugo år sedan uppe i bergen i Japan. Djärva bilförare driftade för nöjes skull nerför branta serpentinvägar två och två. Med tiden fick allt fler reda på vad som försiggick under kvällarna uppe i bergen.

Efter en tid drog detta (sannolikt olagliga) tilltag fullt av folk som ville se denna vilda kamp mellan två oförvägna bilförare. Snart nog spred sig nyheterna även till polisen som genast satte stopp för dessa körningar som ansågs utgöra en stor fara för allmänheten. Efter några år då det var omöjligt att ostört köra ett lopp annat än i hemlighet och utan att basunera ut var man tänkte hålla till, ansågs tiden vara mogen att införa en laglig form av drifting. Det var så D1 Grand Prix Racing Series grundades av motorjournalisten och numera nestorn inom all bilsport i Japan, Daijiro Inada.

Att fortsättningsvis tillåta körning uppe i bergen var uteslutet, istället spärrade polisen av parkeringsområden inför tävlingar, eftersom säkerhetstänkandet var A och O, för att få ett godkännande av FIA (Fédération Internationale de l’Automobile).

Redan första evenemanget blev en succé, så däckföretaget Yokohama tillfrågades om det kunde tänka sig att hyra någon japansk racingbana inför nästa tävling. Yokohama svarade ja med villkoret att de fick bli tävlingens huvudsponsor. Därmed var ett avtal i hamn. Det var då D1 Grand Prix Racing Series riktigt fick luft under vingarna.
Källa: Wikipedia

Vi är stolta över att vara sponsor till Martin Pehrsson som är en av Sveriges skickligaste drifting drivers.

Malmö Släpvagnscenter AB

Västanväg 41
216 13 Limhamn
Telefon: 040-15 68 22

Samarbetspartners

Pooltak
Z-line

Öppettider

Måndag – Fredag : 07.00 – 18.00
Lördag – Söndag : 08.00 – 14.00

Tillverkad av Sponsorhjälpen